Nieuwe Harry Potter breekt alle records

De nieuwste film over de avonturen van Harry Potter, 'De orde van de Fenix', breekt alle records in de Amerikaanse zalen. Volgens voorlopige cijfers werd het voorbije weekend, exclusief de zondag, voor 77,4 miljoen dollar (56,4 miljoen euro) tickets verkocht.

(reuters/dpa) - Dat brengt de globale recette sinds vorige woensdag, toen de film voor het eerst in de bioscopen kwam, op liefst 140 miljoen dollar. Nooit eerder slaagde een film erin de eerste vijf dagen van zijn vertoning zoveel ticketontvangsten binnen te rijven.

De nieuwe film over Harry Potter is gebaseerd op de vijfde roman van J.K.Rowling. De zevende roman over het jongetje met het brilletje heet 'The Deathly Hallows' en komt volgende week zaterdag na middernacht op de markt. De Nederlandse vertaling wordt in november verwacht.

Om te vermijden dat de afloop van die roman vroegtijdig uitlekt, heeft uitgever Bloomsbury naar verluidt 15 miljoen euro geïnvesteerd in beveiliging. Bloomsbury huurde verschillende gebouwen in Londen om de exemplaren te stockeren. Een leger aan veiligheidsagenten werd ingehuurd en de paletten waarop de boeken liggen, zijn uitgerust met een alarmsysteem. Dinsdag vertrekken de boeken naar de winkels en de vrachtwagens die voor het vervoer zorgen worden gevolgd via GPS om er zeker van te zijn dat zijn niet afwijken van hun vooropgestelde route.

Fans speculeren al maanden over de vraag of de auteur in het laatste deel van de reeks al dan niet een einde maakt aan het leven van haar held.

foto epa

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud