'Nog geen timing voor sluiting'

De zestien GB-supermarkten die sluiten zijn structureel verlieslatend en dat weegt zwaar op de totaliteit van de keten. Dat zegt Geert Uytterschaut, de operationeel directeur van de GB-winkels. Een timing voor de sluiting is er nog niet.

(belga) De GB-supermarkten die sluiten zijn zogenaamde geïntegreerde supermarkten. Dat zijn supermarkten die niet in franchise zijn. Daarvan zijn er 78 en zestien gaan er dus van dicht. Van de 900 banen die verdwijnen, zijn er 805 in die winkels. De resterende 95 banen verdwijnen in de rest van het winkelpark.

Volgens Uytterschaut zijn die te sluiten winkels structureel verlieslatend. De evolutie van de omzet is er kleiner dan die van de loonkosten, en dat proces in "onomkeerbaar", luidt het. De operationeel directeur wijst er op dat er in het gehele GB-winkelpark, ook in de winkels die sluiten, de laatste jaren 180 miljoen euro is geïnvesteerd. Over de resultaten van de GB-winkels wou hij niets kwijt.

Vanaf morgen/donderdag zal met de bonden het overleg starten over de intentie tot herstructurering en over de timing van de intentie tot sluiting. Die ligt nu nog niet vast.

Bij de (geïntegreerde) GB-winkels werken in totaal 5.502 mensen, bij Carrefour Belgium meer dan 17.000. In 2006 boekte Carrefour Belgium een commerciële omzet van 5.380 miljoen euro. Carrefour bestaat in België uit 561 winkels: 56 Carrefour-hypermarkten, 280 GB-supermarkten, 133 Contact GB's, 91 GB Express-winkels en 1 Rob-winkel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud