Advertentie

Numico moet in kosten snijden om doelstellingen '07 te halen

Numico ziet zich genoodzaakt om, door de scherpe prijsstijgingen van grondstoffen op het gebied van zuivel, prijsverhogingen door te voeren en aanvullende kostenbesparingsprogramma's door te voeren, zo schrijft de producent van baby- en klinische voeding woensdag in zijn kwartaalcijferbericht.

(betten) 'We blijven alert en anticiperen op de sterke prijsstijgingen en grondstoffen op het gebied van zuivel', aldus Numico.

Als gevolg van die prijsverhogingen en kostenbesparingen heeft het concern het vertrouwen de autonome omzetgroei van tussen de 10 en 12% in 2007 te kunnen herbevestigen met een verbetering van de EBITA-marge van tussen de 10 en 20 basispunten.

In het eerste kwartaal realiseerde Numico een winst van EUR 74 miljoen vergeleken met EUR 47 miljoen in de vergelijkbare periode vorig jaar. De winst per aandeel steeg van EUR 0,33 naar EUR 0,39. Analisten geraadpleegd door Betten Beursmedia News gingen uit van een winst van EUR 78,3 miljoen en een winst per aandeel van EUR 0,40.

Ook de omzet en EBITA kwamen onder verwachting uit: op respectievelijk EUR 674 miljoen en EUR 127 miljoen terwijl was gerekend op EUR een omzet van EUR 680,5 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 129,5 miljoen. De autonome omzetgroei bedroeg 9,6%, terwijl de analisten 10,5% hadden berekend en de EBITA-marge was 18,9% waar 19,1% was verwacht.

foto numico.com

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud