Omzet Ahold stijgt volgens verwachtingen

Koninklijke Ahold heeft over het derde kwartaal van 2008 3,9% meer omzet geboekt. Dit maakt het retailconcern vrijdag voorbeurs bekend. De omzet kwam uit op 5,8 miljard euro, tegen 5,6 miljard in het derde kwartaal van 2007. Analisten geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst rekenden vooraf op een omzet van 5,65 miljard. Aan ongewijzigde wisselkoersen steeg de omzet met 7,6%.

(Dow Jones) - Het Albert Heijn onderdeel behaalde een 12,8 procent hogere omzet van 2 miljard euro waarbij de identieke omzetgroei, de omzet uit winkels die minstens een jaar lang open zijn, uitkwam op 8,3 procent.

Het Amerikaanse Stop&Shop/Giant Landover onderdeel zette in het derde kwartaal 3,9 miljard dollar om, een daling van 3,1 procent. De identieke omzetgroei, exlusief benzine, kwam bij Stop&Shop uit op 3,8 procent en bij Giant Landover op 0,6 procent als gevolg van lagere verkoop van medicijnen.

De Giant Carlisle activiteiten in de Verenigde Staten boekten een 3,8 procent hogere omzet van 1,1 miljard dollar waarbij de identieke omzetgroei op 5,4 procent uitkwam.

Ahold geeft aan in de huidige economische omstandigheden waakzaam te blijven en te reageren op iedere wijziging die op zou kunnen treden in het gedrag van consumenten en concurrenten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud