Omzet Brantano 8,5 procent hoger in 2e kwartaal

De schoenverkoper Brantano heeft over het eerste halfjaar van het boekjaar 2007 een omzet gehaald van 152,2 miljoen euro, een stijging van 8,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

(tijd) Het cijfer ligt ook boven de verwachting van analiste Nathalie Sierens van KBC Securities, die uitging van een omzet van 149 miljoen euro.

Brantano verwijst naar de sterke start van het jaar, toen de weersomstandigheden in het voordeel van de verkoop waren. Het minder gunstige weer in mei en juni deed die goede cijfers grotendeels teniet, maar omdat de eerste dag van de solden dit jaar nog net in juni viel, kan Brantano terugkijken op een goed eerste halfjaar.

In Belgie (inclusief het Groothertogdom Luxemburg) steeg de omzet met 4,3 procent tot 71,9 miljoen euro. Uit een gelijk aantal winkels steeg de omzet met 3,9 procent, beter dan de 3,5 procent die KBCS verwachtte. In het Verenigd Koninkrijk (inclusief het Midden-Oosten) steeg de omzet met 12,6 procent tot 80,2 miljoen euro. Uit een gelijk aantal winkels steeg de omzet met 10,9 procent, tegen een analistenverwachting van 6 procent.

Net als Sierens vorige week, gaat het management van Brantano er nu van uit dat de groepsomzet over het hele boekjaar aan de bovenzijde van de prognose van 300-310 miljoen euro zal liggen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud