Omzet Ontex komt dicht bij 1 miljard euro

©Lieven Van Assche

De Buggenhoutse luierfabrikant Ontex stevent dit jaar af op een operationele kasstroom (ebitda) van 99 miljoen euro en een omzet van bijna 980 miljoen euro. Dat verklaarde Michael Teacher, de gedelegeerd bestuurder van de groep aan de redactie.

(tijd) - Ontex rondde deze zomer een schuldherschikking af. Het driejarenplan dat Michael Teacher in dat kader aan de banken voorlegde, voorzag voor dit jaar een ebitda van 99 miljoen euro en een omzet van 930 tot 940 miljoen euro. Qua ebitda zit Ontex op koers. Qua inkomsten zit de luierfabrikant behoorlijk boven de verwachtingen.

Teacher is voor volgend jaar optimistisch gestemd. 'Als er geen ongelukken gebeuren - een zware recessie bijvoorbeeld - moeten we de verwachtingen voor 2008 overtreffen', zegt hij. In zijn driejarenplan rekent Ontex voor volgend jaar op een ebitda van 110 miljoen euro en een omzet van 1 miljard euro. Het jaar nadien is er een operationele kasstroom van ten minste 118 miljoen euro vooropgesteld.

De marges van Ontex en zijn concurrenten staan onder druk door de stijging van de olieprijs, want er komt olie te pas in het productieproces van de luiers. 'Iedereen lijdt onder die situatie. Procter & Gamble en Kimberly-Clark voorzien al prijsverhogingen van meerdere procentpunt. Wij zijn daar ook met distributeurs over aan het praten', zegt Teacher.

Bij de schuldherschikking van Ontex dacht men eerst aan een splitsing van de groep en de overname van de incontinentiedivisie door Bart Van Malderen. Maar dat plan ging uiteindelijk niet door. De private-equitygroep Candover kreeg de onderneming volledig in handen. De zakenbank Merrill Lynch verschafte Ontex nieuwe kredietfaciliteiten en beschikt over de mogelijkheid om via preferente aandelen tot 42 procent van Ontex in handen te krijgen. Uitvoerend voorzitter Bart Van Malderen verdween uit het bedrijf.

Foto Lieven Van Assche

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud