Omzetgroei Ikea vertraagt

©Photo News

Ikea slikte in zijn boekjaar september 2008 - september 2009 een omzetgroei van 1,4 procent tot 21,5 miljard euro. Dat is een minder sterke stijging dan tijdens voorgaande jaren.

(tijd) - De jaren ervoor was er sprake van 7 en 14 procent omzetgroei. Nu is die groei kleiner, ondanks de opening van een vijftiental nieuwe winkels wereldwijd.

"Het was een moeilijk jaar en we hebben ons moeten aanpassen aan de marktomstandigheden. We weten dat veel van onze klanten minder geld kunnen uitgeven en ons concept van lage prijzen is daarom beter dan ooit", zegt de nieuwe PDG van de groep, Mikael Ohlsson, in een mededeling.

In juni kondigde zijn voorganger, Anders Dahlvig, nog aan dat Ikea 5.000 banen schrapt om de dalende vraag in verscheidene landen op te vangen. Het niet-beursgenoteerde Ikea, wereldwijd goed voor 123.000 banen, moet geen volledige resultaten openbaar maken en communiceert weinig over financiële details.

Ikea heeft 267 winkels in 25 landen. Europa is goed voor 80 pct van de verkoop, voor Noord-Amerika (15 pct) en de regio Azië-Australië (5 pct).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud