Advertentie

Ontex 'onderzoekt strategische opties'

De luierfabrikant Ontex heeft woensdagavond in een persbericht bevestigd dat het momenteel verscheidene strategische opties voor het bedrijf onderzoek. De groep benadrukt dat ze zinnens is haar huidige strategie verder te zetten en dat niets verandert aan de situatie voor haar werknemers, klanten en leveranciers.

(tijd) Volgens Bart Van Malderen, voorzitter van de directieraad, zal er voor 30 april een beslissing zijn genomen over wat er met het bedrijf zal gebeuren. 'De uitdaging voor Ontex is te blijven groeien en winst te maken terwjil we tegelijkertijd onze leiderspositie op de markt voor hygiƫneproducten behouden,' klinkt het in het persbericht.

Ontex reageert daarmee op een bericht van het persagentschap Reuters, dat meldde dat het bedrijf tegen het einde van de maand met zijn schuldeisers een akkoord zou bereiken over een herschikking van de schulden. Volgens de deal, schrijft Reuters, zouden bestaande aandeelhouders en schuldeisers meer geld in het Ontex willen investeren om zo de schuldenlast van 500 miljoen euro te doen dalen.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud