Ontex verkoopt incontinentieafdeling aan Bart Van Malderen

Luierfabrikant Ontex verkoopt zijn incontinentieafdeling Ontex Healthcare aan Bart Van Malderen, de zoon van de stichter, voor 300 miljoen euro. Met de herfinanciering zal Ontex zijn schulden kunnen terugbetalen. Ontex Healthcare en Ontex Retail zullen wel nauw blijven samenwerken, zo luidt het donderdagavond in een persbericht.

(belga) De herfinanciering bestaat erin dat Van Malderen Ontex Healthcare terugkoopt en dat het durfkapitaalfonds Candover voor een verdere kapitaalinjectie van 70 miljoen euro zorgt, waardoor hun belang, in combinatie met dat van de mede-investeerders en het management, stijgt tot 90 procent. Van Malderen behoudt 10 procent in de kernactiviteit.

Achterliggende gedachte is dat beide afdelingen "sleutelposities" hebben in hun eigen markt en dat een splitsing hun groei zal versnellen. Ontex Healthcare zal, zo luidt het persbericht, "onder het leiderschap van Bart Van Malderen zijn groeistrategie kunnen verderzetten, om de sterke positie die het al heeft uit te bouwen."

Ontex Retail zal na de splitsing met een zelfstandig managementteam kunnen opereren met een "aanzienlijk verminderde schuldenlast", die wordt teruggebracht van 8 maal Ebitda naar ongeveer 5,2 maal Ebitda. Ontex Retail blijft wel de incontinentieproducten van Ontex Healthcare in de retailmarkt verdelen.

De juridische uitwerking van de herfinanciering zou eind juni 2007 rond moeten zijn. Daarna zal Ontex officieel worden opgedeeld. De Healthcare-divisie zal de naam Ontex behouden, Ontex Retail daarentegen zal binnen de twaalf maanden een nieuwe naam krijgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud