Advertentie
Advertentie

Overname Brantano drukt nettowinst Macintosh

De nettowinst van Macintosh Retail Group is in 2008 sterk gedaald, onder meer door de financieringskosten van de aan het begin van het jaar overgenomen schoenenwinkelketen Brantano. De nettowinst is wel hoger dan analisten hadden verwacht.

(Dow Jones) - De nettowinst uit aan te houden activiteiten van Macintosh, uitbater van onder meer ketens als Kwantum, Scapino, Dolcis en BelCompany, daalde in het afgelopen jaar tot 31,3 miljoen euro, van 47,5 miljoen euro een jaar eerder, toen het bedrijf een record-nettowinst behaalde.

Het cijfer weet de verwachting van analisten te overtreffen. Vier door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten hadden gerekend op nagenoeg een halvering van de winst tot 25,85 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat zag eveneens een negatieve ontwikkeling en kwam uit op 54,1 miljoen tegen 66,9 een jaar eerder. Volgens Macintosh werd de daling vooral veroorzaakt door een zwak eerste halfjaar.

De nettowinst en bedrijfsresultaat namen af ondanks een toename van de omzet, die gestuwd werd door de overname van Brantano. De omzet kwam uit op 1,2 miljard euro, een stijging van 266,2 miljoen ten opzichte van 2007, toen de omzet 920,3 miljoen bedroeg.

Het bedrijf geeft geen outlook voor 2009 en stelt een dividend van 0,55 euro per aandeel voor.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud