P&G zet wasmiddelen op de trein

©Dominic Verhulst

Het Amerikaanse Procter & Gamble gaat batterijen (Duracell), chips (Pringles) en wasproducten (Ariel) die in België worden geproduceerd via het spoor naar Groot-Brittannië brengen. Het project maakt deel uit van een Europese strategie om meer intermodaal te gaan werken.

(tijd) - De P&G-producten worden bij NMBS-dochter IFB in Muizen, bij Mechelen, op de trein gezet en sporen dan naar P&O Ferries terminal in Zeebrugge. Vandaar gaat het met de ferry naar Groot-Brittannië. 

 

Met het initiatief haalt P&G 5.000 ttruckladingen per jaar van de weg en vermindert het de CO2-emissie met 350 ton per jaar. 

 

In Frankrijk is een gelijkaardig initiatief gestart en de bedoeling is om het intermodale netwerk uit te breiden naar Italië en Tsjechië. P&G vervoert nu 10 procent van zijn producten via een combinatie van weg/spoor.

 

Tegen 2015 wil P&G 30 procent van zijn trafiek intermodaal laten verlopen. In aantal kilometers is dat 50 procent van zijn transport.

 

P&G, het grootste consumentengoederenconcern ter wereld, voert nu voor meer dan 200 miljoen kilometer trafiek uit per jaar in West-Europa. Goed voor 70 miljoen liter diesel per jaar. 

 

MDR

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud