Advertentie

Parmalat moet Citigroup $364 miljoen betalen

Het Italiaanse zuivelconcern Parmalat moet van een rechtbank in de Verenigde Staten een schadevergoeding van 364 miljoen dollar (276 miljoen euro) in aandelen betalen aan de Amerikaanse bank Citigroup. Dat werd maandagavond meegedeeld door Parmalat, dat Citigroup ervan beschuldigt betrokken te zijn geweest bij haar bankroet in 2003. Door de uitspraak krijgt het aandeel Parmalat klappen op de beurs van Milaan.

(belga) - Parmalat eiste 2,2 miljard dollar (1,7 miljard euro) van Citigroup, maar dat werd afgewezen door de rechtbank in de staat New Jersey. Die veroordeelde Parmalat tot het betalen van 'ongeveer 364 miljoen dollar' aan Citigroup, die om een schadevergoeding had gevraagd.

De uitspraak had dinsdag zware gevolgen voor het aandeel Parmalat op de beurs van Milaan. Omdat het te zwaar zakte, moest de notering kort na de opening van de beurs worden geschorst. Later werd het terug genoteerd, maar tegen de middag had het aandeel al 14,7 procent moeten prijsgeven. Het was op dat ogenblik 1,35 euro waard.

De zuivelgroep uit Parma blijft geloven dat Citigroup een belangrijke rol heeft gespeeld bij het financieel bankroet van Parmalat in december 2003 en blijft elke beroepsmogelijkheid gebruiken, benadrukte Parmalat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud