Pernod-Ricard wil 1 miljard ophalen

©AFP

De sterkedrankenspecialist Pernod-Ricard wil voor 1 miljard euro nieuw geld ophalen, onder meer bij de Frère-holding GBL. In het kader van de versnelling van zijn schuldafbouw verkoopt het bedrijf bovendien het Amerikaanse bourbonmerk Wild Turkey aan Campari.

(tijd) - Campari betaalt voor Wild Turkey 433 miljoen euro. Het gaat om de grootste overname ooit voor het Italiaanse bedrijf. Midden maart liet Campari-topman Bob Kunze-Concewitz nog weten dat zijn bedrijf 788 miljoen dollar opzij had gezet voor overnames.

Pernod-Ricard gaat het geld gebruiken voor een versnelde afbouw van zijn schulden. In het kader daarvan kondigt het bedrijf ook een kapitaalverhoging aan ter waarde van 1 miljard euro. Het geld zal worden opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Société Paul Ricard, de hoofdaandeelhouder van het bedrijf, liet al weten aan de operatie te zullen deelnemen.

GBL

De tweede grootste aandeelhouder van Pernod-Ricard is de Frère-holding GBL. Die heeft een belang van 8,2 procent in de drankengroep. Ook GBL liet al weten aan de kapitaalverhoging te zullen deelnemen om dat belang niet te laten verwateren.

In de marge van beide aankondigingen bevestigde Pernod-Ricard nog de prognose voor het boekjaar 2008/09. Het bedrijf houdt vast aan een dubbelcijferige winstgroei. De prognose voor de groei van de operationele winst zakt wel van 5 tot 8 procent naar 3 tot 5 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud