Personeel keurt ontwerpakkoord Coca-Cola goed

Het ontwerpakkoord bij Coca-Cola is de voorbije dagen aan het personeel voorgelegd en 85 à 90 procent van de werknemers heeft het goedgekeurd.

(belga) Er is dus een ruime meerderheid voor. Dat zegt Bjorn Desmet, secretaris van ABVV-voeding.

Tijdens het voorbije sociale overleg is er in de diverse productievestigingen van Coca-Cola, in Wilrijk, Gent en Chaudfontaine gestaakt.

Er is een stijging van de lonen afgesproken met meer dan 8 pct, gespreid over twee jaar. "De verloningen in de sector moeten op twee jaar met 4,75 pct stijgen en bij Coca-Cola zitten we daar ver boven, met meer dan 8 pct", aldus ABVV-secretaris Bjorn Desmet. De bonden waren tevreden over het akkoord en hebben het verdedigd bij hun achterban.

Door het akkoord zullen de zowat 1.100 arbeiders die in België voor de frisdrankengigant werken, ook sneller opslag krijgen: voortaan krijgen ze een premie na twee in plaats van drie gewerkte jaren. Tot slot krijgt iedereen een "medicard" gekoppeld aan een hospitalisatieverzekering, aldus woordvoerder Vermeulen van Coca-Cola. "Daardoor moeten ze in het ziekenhuis geen voorschotten betalen en wordt de administratie rechtsreeks met de ziekteverzekeraar afgehandeld"

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud