Advertentie

Pinguin boekt 4,7 miljoen euro halfjaarwinst

Pinguin, gespecialiseerd in diepvriesgroenten, boekte in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2006/07 een nettowinst van 4,7 miljoen euro tegenover een verlies van 0,3 miljoen een jaar eerder. Het eerste halfjaar loopt van juli tot december, door seizoensomstandigheden steeds de beste periode voor het bedrijf. De herstructureringen wierpen duidelijk vruchten af maar ook de marktomstandigheden verbeterden aanzienlijk.

(tijd) De omzet daalde 2,3 procent tot 74,4 miljoen euro doordat het bedrijf een aantal weinig-rendabele contracten stopzette.

De bedrijfskasstroom steeg met 58 procent tot 9,3 miljoen en de bedrijfswinst met 116 procent tot 6,1 miljoen euro. De slechte weersomstandigheden en tegenvallende oogsten in Noord-Europa veroorzaakten een schaarste van groenten. Dat zorgt voor hogere marktprijzen, wat Pinguin ten goede komt. Bovendien breidde het bedrijf zijn productie uit in Belgie en Frankrijk.

In het Verenigd Koninkrijk, het zorgenkind van de voorbije jaren, maakte Pinguin opnieuw winst dankzij de doorgevoerde herstructureringen. De personeelskosten voor de hele groep lagen 3,2 miljoen euro lager dan een jaar terug.

Voor het volledige boekjaar rekent Pinguin op een positief nettocijfer en minstens 10 miljoen euro bedrijfskasstroom, tegenover 7 miljoen euro in 2005/06.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud