Pinguin sluit fabriek in Groot-Brittannië en kijkt naar het oosten

De West-Vlaamse producent van diepvriesgroenten Pinguin sluit één van zijn vijf fabrieken in Groot-Brittannië en richt zijn blik nu vooral op Oost-Europa. Dat zegt ceo Herwig Dejonghe.

(belga) - Pinguin sluit een fabriek in North Thoresby, één van de drie sites die het overnam van Christian Salvesen. Bedoeling is de rentabiliteit te verhogen na de overname van twee concurrerende bedrijven in Groot-Brittannië. De fabriek sluit tegen eind dit jaar. De 64 werknemers gingen akkoord met een vrijwillig vertrek.

Naast de activiteiten van Salvesen kocht Pinguin dit jaar ook het Britse Padley Vegetables. Het krikte daarmee zijn productievolume in Groot-Brittannië op tot 90.000 metrieke ton.

Het bedrijf uit Westrozebeke richt nu de blik op Oost-Europa. "We kijken nu vooral naar het oosten", aldus Dejonghe. "Er is veel potentieel, niet alleen in Polen, maar ook in andere Oost-Europese landen, vooral als bron van groenten. Natuurlijk komt er ook meer consolidatie. Ik kan nog niet zeggen wanneer", zegt hij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud