Advertentie

Pioneer overweegt te stoppen met TV

© /Hollandse Hoogte

Pioneer zou volgens The Wall Street Journal van plan zijn de productie van flat-screens stop te zetten. Eerder besteedde Pioneer al een reeks van zijn tv-activiteiten uit, waardoor een tachtigtal jobs verloren gingen op de Europese hoofdzetel van Pioneer in Melsele. Een volledig stopzetten zou tot nog meer banenverlies kunnen leiden.

Het Japanse Pioneer stelt dat het aan een herstructuringsplan bezig is, waar het alle opties nog bestudeert, inclusief het stoppen met de productie van flat-screens. Die afdeling is al een tijdje verlieslatend. Pioneer zou volgens een woordvoerster later deze maand een zijn definitieve plannen voorleggen.

Vorig jaar besliste Pioneer al een deel van zijn productie van flat-screens uit te besteden, wat op de Europese hoofdzetel in Melsele tot het schrappen van 83 op de 210 banen leidde. Wat de gevolgen voor Melsele nu zouden zijn, is nog niet geweten.

Pioneer onderzoekt onder meer ook ook of het zijn tv-productie afzonderlijk in een joint venture met Sharp Corp zal brengen. De economische recessie en de grote druk op de prijzen van consumentenelektronica maken dat Pioneer het moeilijk heeft. Pioneer is niet een van de grootste en kan amper nog beconcurreren met de prijzenslag in de tv-verkoop.

Pioneer maakt donderdag zijn resultaten voor het derde kwartaal van 2008 bekend, maar in de eerste jaarhelft zag de elektronicafabrikant zijn omzet al met 30 procent terugvallen, waardoor die divisie in het rood eindigde.

SaS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud