Advertentie
Advertentie

Puma verwacht weer recordcijfers na winstdaling over 2006

Het Duitse concern Puma, de derde grootste sportartikelenfabrikant ter wereld na Nike en Adidas, verwacht na de lagere winst over het voorbije jaar opnieuw recordcijfers voor zowel omzet als resultaat. Dat kondigde voorzitter Jochen Zeitz maandag in Neurenberg aan. Het resultaat zal minstens tien procent stijgen, zo verluidde.

(belga) Het voorbije jaar daalde het bedrijfsresultaat met 7,9 procent tot 366,2 miljoen euro. De nettowinst van het concern daalde in dezelfde mate tot 263,2 miljoen euro. Zeitz noemt grote investeringen in het merk als oorzaak. De geconsolideerde omzet steeg met 34 procent tot 2,37 miljard euro.

"2006 was een mijlpaal voor ons merk en onderneming", zei Zeitz. De omzet van de voetbalafdeling steeg ongeveer vijftig procent. De start van Puma's golf-, motorsport en jeansproducten is geslaagd. Voor het voorjaar van 2007 kondigde Zeitz ook een zwemcollectie aan.

Puma verwacht voor dit jaar een stijging met vijf tot tien procent in omzet en ook de nettowinst zal stijgen. De directie liet maandag weten een resultaat te verwachten dat tien procent boven dat van 2006 ligt.

Het bedrijf wil het dividend over het afgelopen jaar met 25 procent verhogen, ondanks de teruggevallen winst. Per aandeel zal het dividend worden opgetrokken tot 2,5 euro in plaats van de 2 euro over 2004.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud