Rechtbank wijst gerechtelijk akkoord Superconfex af

De Gentse rechtbank van koophandel heeft vrijdag de aanvraag tot gerechtelijk akkoord van de confectiekledingketren Superconfex geweigerd. Het faillissement zal allicht dinsdag volgen voor de rechtbank van koophandel in Turnhout.

(belga) Eerder deze week raakte bekend dat het Turnhoutse parket een fraudeonderzoek doet bij de keten. Zo zou er een sterfhuisconstructie opgezet zijn en honderdduizenden euro verduisterd zijn door de Nederlandse eigenaars.

Woensdag werden alle winkels van de keten met onmiddellijke ingang gesloten. Een veertigtal technisch werkloze medewerkers heeft er voorlopig het raden naar of ze ooit hun achterstallige lonen zullen krijgen.

De twee aangestelde voorlopige bewindvoerders vochten het gerechtelijk akkoord aan dat de vennootschap achter de keten had aangevraagd om zich te beschermen tegen schuldeisers.

Behalve voor de Superconfex-winkels ziet het er bovendien evenmin goed uit voor de zestig mensen die werken in de zeven winkels van Superdiscount, eveneens eigendom van de Nederlandse groep. Binnen een paar weken zou duidelijk moeten zijn of de winkels rendabel zijn en open kunnen blijven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud