Resilux versterkt kapitaal met steun van Bois Sauvage

De producent van voorvormen voor petflessen Resilux verhoogt zijn kapitaal met 4,5 miljoen euro door de uitgifte van nieuwe aandelen. Daarnaast wordt een achtergestelde obligatie met warrants uitgegeven.

(tijd) De holding Compagnie du Bois Sauvage schrijft in op die achtergestelde obligatielening ten belope van 7,5 miljoen euro. Die lening, met een intrestvoet van 7 procent, wordt vergezeld door 166.665 warrants met een uitoefenprijs van 45 euro per aandeel. Op die manier kan Bois Sauvage op termijn een participatie van 8 procent verkrijgen in het kapitaal van Resilux.

'Bois Sauvage geeft hiermee aan dat het gelooft in Resilux', zegt financieel directeur Luc Verstuyft van Resilux. 'Wij hebben enkele moeilijke jaren achter de rug, maar stellen nu een duidelijk positieve trend vast.' De kapitaalverhoging is volgens Verstuyft nodig 'om te blijven inspelen op de mogelijkheden die nog steeds in de markt aanwezig zijn.'

De uitgifte van nieuwe aandelen, voor het bedrag van 4,5 miljoen euro, zal onderschreven worden door vennootschappen gecontroleerd door de familie De Cuyper. De prijs van die nieuwe aandelen zal een gemiddelde zijn van de beurskoers van de laatste 30 dagen die aan de uitgifte voorafgaan.

Met het opgehaalde kapitaal wil Resilux verder investeren in nieuwe producten en de uitbouw van de verschillende afdelingen. Op 19 december wordt een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen ter goedkeuring van de operatie.

Resilux bevestigde de vooruitzichten voor 2006, namelijk dat de resultaten aanzienlijk beter zullen zijn dan in 2005. Details werden daarbij niet gegeven.

Kim Evenepoel

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud