S&N sluit overname niet langer uit

©AFP

De Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle (S&N), eigenaar van het Belgische Alken-Maes, sluit niet uit dat er gesprekken zullen komen met overnamekandidaten Carslberg en Heineken als beide een 'significant hoger bod' brengen. Dat schreef topman Jon Dunsmore in een brief aan het personeel, die is uitgelekt.

(bloomberg) - 'Ik ben niet geïnteresseerd om actie te voeren voor het behoud van de onafhankelijkheid van S&N tegen elke prijs', luidt het in de brief. 'Dus als het consortium met een goed bod komt, dan kunnen we beginnen praten'.

Het Nederlandse Heineken en het Deense Carlsberg brachten in oktober een indicatief bod uit op de Britse brouwer van 720 pence per aandeel, wat S&N afwees. Ook nadat Heineken en Carlsberg het bod naar 750 pence per aandeel verhoogden, noemde S&N dat 'totaal inadequaat' en 'substantieel te laag'.

De Britse beursautoriteit heeft Heineken en Carlsberg aangemaand voor maandagmiddag 21 januari een formeel bod op Scottish & Newcastle uit te brengen. Beide verklaarden kort daarvoor niet uit te sluiten dat zij hun bod op S&N alsnog zullen verhogen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud