SABMiller boekt 10% autonome volumegroei in 2006/07

SABMiller, de tweede bierbrouwer ter wereld, heeft in het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart 2007, een groei van de autonome biervolumes met 10% gerealiseerd. De totale volumegroei, inclusief overnames, bedroeg 23%. Dat heeft de bierbrouwer donderdag bekendgemaakt in een trading update.

Pilsner Urquell, het Tsjechische bier van SABMiller (foto: bloomberg)

(tijd) - De financiele prestatie in het afgelopen boekjaar lag volgens het concern in lijn met de verwachtingen, waarbij een goede omzetgroei voor een deel teniet werd gedaan door hogere input-kosten en toegenomen investeringen.

Op pro forma basis steeg het biervolume in Zuid-Amerika met 12%, waarbij de groei in het laatste kwartaal versnelde tot 14%. De Zuid-Amerikaanse activiteiten zijn vanaf 12 oktober 2006, twaalf maanden nadat de activiteiten deel zijn gaan uitmaken van de groep, meegenomen in de volumecijfers.

In Europa bedroeg de autonome volumegroei 12%. In het laatste kwartaal kwam de Europese groei uit op 15%. In Europa werd de groei gedreven door de goede resultaten in Polen, Rusland en Roemenie en het milde winterweer. SABMiller won naar eigen zeggen in de meeste landen aan marktaandeel. In Polen bedroeg de volumegroei 13%, in Rusland 24% en in Roemenie 23%.

In Noord-Amerika bleven de binnenlandse verkopen aan retailers onveranderd ten opzichte van een jaar eerder, terwijl op autonome basis sprake was van een daling van 3%. In het vierde kwartaal zag Miller de binnenlandse verkopen aan retailers dalen met 2,3% op autonome basis.

De activiteiten in Afrika en Azie realiseerden in het volledige boekjaar een autonome volumegroei van 27%. In China bedroeg de volumegroei 30% en in India namen de volumes op pro forma basis toe met 36%. In Zuid-Afrika stegen de biervolumes met 2%, waarbij de groei in het vierde kwartaal dankzij gunstige weercondities uitkwam op 8%.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud