Sainsbury boekt identieke omzetstijging van 4,9% in vierde kwartaal

J. Sainsbury, de derde supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk, heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2006/07 de vergelijkbare omzet zien toenemen met 4,9%. In het vorige kwartaal was nog sprake van een stijging met 4,2%. Het was het negende opeenvolgende kwartaal met een identieke omzetstijging.

(betten) Het cijfer is inclusief de verkopen van benzine. Exclusief de benzineverkopen was sprake van een toename met 5,9%, tegen 5,0% in het derde kwartaal. De door Bloomberg geraadpleegde analisten hadden gerekend op een stijging van 5%, exclusief brandstof.

De totale omzet nam in de twaalf weken tot 24 maart 2007 toe met 7,8% exclusief de benzineverkopen, terwijl inclusief de verkopen sprake was van een toename met 6,6%. In het derde kwartaal bedroeg de totale omzet exclusief benzineverkopen 6,8% en inclusief benzineverkopen kwam de omzetgroei uit op 5,8%.

Volgens bestuursvoorzitter Justin King heeft Sainsbury het tweede jaar van het reorgansitieplan afgerond en gaat het bedrijf nu het derde jaar in. In het vierde kwartaal heeft het bedrijf volgens King de concurrentiepositie behouden en de prijzen van meer dan 1.000 producten in het vierde kwartaal verlaagd.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud