'Sara Lee zet Europese activiteiten in etalage'

Sara Lee overweegt de Europese activiteiten op het gebied van huishoudelijke- en persoonlijke verzorgingsproducten te verkopen. Dat schrijft The Wall Street Journal vrijdag op basis van personen bekend met de situatie.

(dow jones) - Het Amerikaase levensmiddelenconcern heeft volgens de krant Goldman Sachs in de arm genomen om mogelijke kopers te zoeken. De opbrengst van een eventuele verkoop van de Europese activiteiten wordt geschat op meer dan 2 miljard dollar. Het is echter niet zeker of het onderzoek zal leiden tot een daadwerkelijke verkoop van de activiteiten.

De divisie huishoudelijke producten, die bekend staat als International Household and Body Care, verkoopt producten als luchtververser Ambi Pur en Sanex deodorant. De divisie vertegenwoordigt zo'n 15 procent van de totale omzet van Sara Lee. Sara Lee zou de divisie willen verkopen om zich meer te kunnen richten op de kernactiviteiten voeding en drank.

Min 42 procent

Sara Lee zag de aandelenkoers in het afgelopen jaar met 42 procent dalen, als gevolg van de vertraagde wereldwijde economische groei en de impact van de sterkere dollar op de internationale activiteiten. Het aandeel eindigde donderdag in New York 4,2 procent hoger op 7,27 dollar, waarmee de marktwaarde van Sara Lee zo'n 5,0 miljard dollar bedraagt.

Het activistische hedge fund ValueAct Capital Management LP, dat een belang houdt van 5 procent in Sara Lee, kreeg in augustus 2008 een zetel in het bestuur van Sara Lee en zou mogelijke aandringen op een verkoop van de activiteiten. Het hedge fund heeft eerder ook bij andere bedrijven aangedrongen tot verkoop van niet-kernactiviteiten.

Potentiele kopers van Sara Lee's activiteiten zijn Unilever, Reckitt Benckiser Group, S.C. Johnson & Son en Colgate-Palmolive.

Geen commentaar

Een woordvoerder van Sara Lee wilde volgens The Wall Street Journal geen commentaar geven op een mogelijke verkoop. Unilever, Reckitt Benckiser en S.C. Johnson gaven eveneens geen commentaar. Een woordvoerder van Colgate-Palmolive kon niet direct worden bereikt voor commentaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud