Advertentie
Advertentie

Ter Beke evenaart in 2006 nettowinst van 2005

Ter Beke realiseerde in 2006 een nettowinst van 5,97 miljoen euro. Dat betekent een stijging van 0,4 procent tegenover het nettoresultaat van 5,95 miljoen euro in 2005, meldt de voedingsgroep.

(tijd) Het resultaat ligt in de lijn van de verwachtingen van analisten. Ook het bedrijf zelf had eind vorig jaar al laten weten dat het resultaat over 2006 dat van 2005 normaal gezien zou evenaren.

De omzet kwam vorig jaar uit op 326,7 miljoen euro, goed voor een groei van ruim 38 procent tegenover 2005. De stijging is iets groter dan verwacht. Analisten hielden rekening met een toename van 36 procent tot 321,5 miljoen. Die substantiele omzetstijging is het gevolg van de overname van de Wommelgemse vleeswarengroep Pluma vorig jaar. Pluma wordt sinds 1 april 2006 geconsolideerd.

Ter Beke keert over 2006 een onveranderd brutodividend uit van 2,10 euro (netto 1,575 euro) per aandeel.

Het bedrijf geeft geen concrete vooruitzichten voor 2007. Wel zegt Ter Beke verder te investeren in de efficientie en de uitbreiding van haar productieapparaat en de versteviging van de marktpositie van haar beide filialen.

'De groep rekent erop de verdere vruchten te plukken van de fusie van de vleeswarenactiviteiten van Ter Beke en Pluma', stelt Ter Beke in het persbericht.

Ter Beke heeft zijn twee kernactiviteiten juridisch verzelfstandigd. De vleeswarenactiviteiten werden ondergebracht in de vennootschap TerBeke-Pluma, terwijl die met betrekking tot verse bereide gerechten in FreshMeals werden ondergebracht.

'FreshMeals zal in 2007 de focus leggen op de verbetering van de rendabiliteit', zegt Ter Beke. 'Dit en de verdere implementatie van de filialisering zullen in 2007 aanleiding geven tot bijkomende uitgaven.'

Ter Beke kondigde midden februari aan de Franse producent van pastamaaltijden Normandie Plats Cuisinés over te willen nemen. 'De voorgenomen acquisitie is in volle studie en het is op dit ogenblik niet mogelijk de effecten ervan te bepalen', besluit het persbericht.

Bert Lauwers

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud