Tiense Suiker wil fabriek in Brugelette begin 2008 sluiten

Tiense Suikerraffinaderij heeft vrijdag op een buitengewone ondernemingsraad de intentie aangekondigd om de vestiging in het Henegouwse Brugelette begin 2008 te sluiten. Dat maakte het bedrijf vrijdagochtend bekend.

Gedelegeerd bestuurder van Tiense Suikerraffinaderij Thomas Hübbuck - foto Lieven Van Assche

(belga) - In de vestiging van Brugelette werken 70 personen. Niemand zal de vestiging verlaten zonder toekomstperspectief, aldus Tiense Suiker.

Na de nodige informatie en consultatiefases wil het management in samenwerking met de vakbonden een sociaal plan uitwerken. Wat de bietentelers betreft, zal Tiense Suiker zijn "uiterste best doen om de continuïteit van de afname van hun bieten door de TS-vestigingen te garanderen", luidt het in de aankondiging.

Volgens Tiense Suiker is het voornemen een gevolg van de recente hervorming van het suikerregime door de Europese Commissie. In 2005 vroeg de EU-Commissie de suikerproductie in Europa te verminderen met 6 miljoen ton (een vermindering met 30 procent), gelinkt aan een verlaging van de referentieprijs met 36 procent. "Daar deze cijfers niet gehaald werden, besliste de Europese Commissie op 26 september 2007 dat competitief sterke landen zoals België hun quota ook moeten verminderen. De Tiense Suikerraffinaderij gaat exact het gevraagde inleveren".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud