Topman Delhaize verdient vijfde meer

Pierre-Olivier Beckers, gedelegeerd bestuurder van Delhaize - Foto Bloomberg

Pierre-Olivier Beckers, gedelegeerd bestuurder van kleinhandelaar Delhaize, heeft zijn totaalpakket vergoedingen over 2009 zien oplopen tot 2,96 miljoen euro, tegen 2,45 miljoen vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van de groep.

Brussel Vorig jaar liep de vergoeding van Beckers licht terug. Dat loon had betrekking op het boekjaar 2008, en toen moest Delhaize aan het begin van de zomer een winstwaarschuwing uitsturen. De ambitieuze doelstellingen die eerder dat jaar waren bekendgemaakt, waren ingehaald door de economische crisis. Hoewel Beckers uiteindelijk beter dan verwachte resultaten kon voorleggen, liep zijn prestatiegebonden cashbonus toen licht terug.

Het is precies die cashbonus, berekend aan de hand van de doelstelling van het bestuur op vlak van rendement op ingezet kapitaal en omzetgroei, die dit jaar flink herstelt. Over 2008 bedroeg die nog 0,4 miljoen euro, nu ontvangt Beckers 1 miljoen euro.

De totale vergoeding van Beckers valt als volgt uiteen: een basisloon van 0,9 miljoen euro, een jaarbonus van 0,6 miljoen, een prestatiegebonden bonus van 1 miljoen euro, een pensioenbijdrage van 0,4 miljoen euro en 0,06 miljoen 'other benefits'.

Het hele directiecomité plukt overigens de vruchten van het goede jaar dat Delhaize heeft neergezet. Het team, minus Beckers, zag zijn collectieve vergoeding stijgen van 7,7 miljoen euro over 2008 tot 9,7 miljoen euro nu.

KE

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud