Topman Mitiska doet uitkoopbod op eigen holding

Mitiska-topman Luc Geuten - Foto SVH ©Sofie Van Hoof

Luc Geuten, gedelegeerd bestuurder van de retailholding Mitiska, lanceert via zijn vennootschap Boston een uitkoopbod op de aandelen die hij nog niet in bezit heeft. Het bod krijgt de steun van de raad van bestuur. Dat blijkt uit een persmededeling. Eerder was de handel in het aandeel opgeschort in afwachting van een persbericht.

(tijd) - Geuten biedt 13,75 euro cash per aandeel, en 8 euro voor de uitstaande warranten. Het bod verloopt onder de opschortende voorwaarde dat Geuten op het einde van de looptijd 95 procent van de aandelen in handen heeft.

Geuten controleert nu rechtstreeks en onrechtstreeks al 51,02 procent van de in totaal 8.447.914 uitstaande aandelen. Hij heeft al een akkoord op zak met een groep 'significante' aandeelhouders, die samen nog eens 25,4 procent van de aandelen van Mitiska in handen hebben.

Het totale overnamebedrag voor de 4,13 miljoen aandelen die Geuten nog niet in bezit heeft, loopt op tot 56,89 miljoen euro. Dat Geuten een akkoord op zak heeft met een groep significante aandeelhouders is opvallend. Volgens de jaarresultaten van de groep, die eveneens vandaag werden gepubliceerd, bedroeg de netto-actiefwaarde op 31 januari 15,78 euro per aandeel. De intrinsieke waarde per aandeel bedroeg op dat moment 15,63 euro.

Strategie

Mitiska was tot nu toe een holding die zich specialiseerde in detailhandel en retailvastgoed. In een persbericht stelt Geuten dat die strategie verruimd zal worden naar andere sectoren. Gezien de economische omstandigheden 'is het echter moeilijk een antwoord te geven op de vraag hoe deze nieuwe investeringsstrategie er zal uitzien'.

Geuten meent dat de nieuwe strategie op een meer kostenefficiënte manier kan uitgevoerd worden in een niet-beursgenoteerde vennootschap.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud