Unibra krijgt fabriek in Madagascar maar niet opgestart

Unibra bezit de rechten op het merk Skol voor het Afrikaanse continent

De Belgische biergroep Unibra slaagt er maar niet om haar nieuwe fabriek in Madagascar op te starten. Dat blijkt uit het halfjaarrapport van het bedrijf. Die cijfers voelen de impact van de vorig jaar verkochte activiteiten, waardoor de omzet omlaag gaat. De nettowinst, die vorig jaar nog werd opgekrikt door die verkoop, duikt dit jaar opnieuw in het rood.

(tijd) - De omzet kwam uit op 157.360 euro, tegen 270.336 euro vorig jaar. Het operationeel resultaat belandde op -865.956 euro, volgens het bedrijf 'dichtbij' het resultaat vorig jaar, toen het operationeel resultaat 729.163 euro in de min ging. De nettowinst van 29,9 miljoen euro die vorig jaar werd geboekt met dank aan de verkopen, sloeg het afgelopen halfjaar om in een nettoverlies van 1,1 miljoen euro.

Opvallend is dat Unibra er nog steeds niet is in geslaagd om zijn nieuwe fabriek in Madagascar op te starten. Het bedrijf wijt dit aan 'de zich intussen stabiliserende politieke situatie'. Nochtans liet gedelegeerd bestuurder Jean-Louis Henkens tijdens de algemene vergadering in mei nog uitschijnen dat de fabriek in juni zou starten met de productie. De fabriek is af, maar Unibra mikt nu op een opstart 'in de tweede jaarhelft van 2009'.

Becijferde vooruitzichten voor de rest van het jaar geeft Unibra niet. De brouwer wijst daarbij op de gevolgen van de financiële en economische crisis. Het bedrijf stelt wel dat het de geopolitieke risico's waaraan het blootstaat heeft afgebouwd met de verkoop van de activa in Tunesië en Algerije. De voornaamste risico's situeren zich nu in Madagascar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud