Unilever en Nestlé dingen om Alpro

©Photo News

De voedingsreuzen Nestlé en Unilever behoren tot de kandidaten die overblijven voor een overname van Alpro. Dat zeggen verschillende bronnen. De tweede ronde van het verkoopproces is ondertussen ingezet.

(tijd) - Vandemoortele lanceerde enkele maanden geleden de verkoop van zijn sojadivisie Alpro. De Oost-Vlaamse groep moet op zoek naar verse middelen omdat de dure overname van de Franse diepvriesbakkerijspecialist Panavi haar schuldpositie fors verhoogd heeft.

Een deel van het vers kapitaal (75 miljoen euro) kwam van Gimv, via het XL-fonds. Parallel werd de verkoop van Alpro ingezet.

Er is naar verluidt veel interesse voor de transactie. Ondertussen gebeurde al een eerste schifting. Volgens het persagentschap Reuters vielen private-equityfondsen daarbij uit de boot, doordat industriëlen hoger boden.

Er zouden nog verschillende kandidaten overblijven, waaronder Nestlé en Unilever. Danone wordt ook geciteerd. Ook Dean Foods, PepsiCo en Coca-Cola worden genoemd. Meerdere bronnen plaatsen evenwel vraagtekens bij die laatste drie namen. Vandemoortele, Unilever en Nestlé wilden geen commentaar geven.

Alpro wordt vaak gezien als het kroonjuweel van Vandemoortele. Het bedrijf is de Europese marktleider in melkvervangende sojaproducten. In 2007 klom de omzet van Alpro met 8 procent tot 265 miljoen euro. In vijf jaar tijd stegen de inkomsten met zo'n 75 procent.MS/SDS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud