Unilever verhoogt omzetprognoses voor 2007

Unilever, producent van Magnum en Knorr Vie, heeft in het tweede kwartaal een autonome omzetgroei gerealiseerd van 5,8 procent. De groep verhoogt haar omzetdoelstellingen voor het hele jaar. Unilever kondigde voorts aan een deel van zijn activiteiten, goed voor in totaal 2 miljard euro omzet, te verkopen.

(betten) Analisten geraadpleegd door Betten Beursmedia News gingen gemiddeld uit van een autonome groei met 4,7 procent. Het bedrijf gaat er nu van uit dat de autonome omzetgroei over heel 2007 aan de bovenkant van de bandbreedte van 3-5 procent zal uitkomen.

De omzet van het bedrijf kwam uit op 10.526 miljoen euro . De nettowinst beschikbaar aan aandeelhouders nam toe tot 1.144 miljoen euro, beter dan verwacht.

Het bedrijf verwacht bovendien een verbetering van de brutowinstmarge. De operationele marge van het concern kwam in het tweede kwartaal uit op 13,7 procet, waar een brutowinstmarge van 14,6 procent was voorzien. Tegen 2010 rekent het management op 15 procent marge onder andere door te snijden in de leverancierskosten en door versneld veranderingen door te voeren.

DESINVESTERINGEN

In het persbericht naar aanleiding van de cijfers kondigde Unilever aan versneld veranderingen door te willen voeren. Unilever is van plan een deel van zijn business, goed voor 2 miljard euro omzet, te verkopen. Het betreft onder andere de wasmiddelen Wisk en All in de Verenigde Staten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud