Univeg maakt zich klaar voor beurs

Rudi De Becker moet het Belgische groente- en fruitconcern Univeg zachtjes klaarstomen voor een exit van de investeringsmaatschappij CVC Capital. Daartoe is de Belgische manager, voormalig topman van de Nederlandse groothandel Hagemeyer, aangesteld als nieuwe gedelegeerd bestuurder van Univeg.

(tijd) - Hij vervangt in die functie oprichter en hoofdaandeelhouder Hein Deprez. Deprez schuift door naar de voorzittersstoel, waar hij de plaats inneemt van De Post-baas Johnny Thijs.

De stoelendans is nauwgezet voorbereid. Al in april is De Becker toegetreden tot de raad van bestuur van De Weide Blik, de eigenlijke holding boven Univeg. In de daaropvolgende maanden leerde hij in het zog van Hein Deprez de hele groep van dichtbij kennen.

Het is de bedoeling dat De Becker, die lof oogstte met een succesvolle turnaround bij Hagemeyer, de organisatie van Univeg beter structureert en stroomlijnt, en dat hij de operationele divisies verder integreert. De 63-jarige manager heeft een mandaat van twee jaar. In die periode moet hij ook het nu jonge managementteam coachen.

Het is genoegzaam bekend dat CVC Capital, dat sinds 2006 in het kapitaal van Univeg zit, op termijn uitkijkt naar een exit. Het meest logische en meest geciteerde scenario daarvoor is een beursgang van Univeg. Maar als een strategische koper langskomt, zal CVC wellicht niet aarzelen om uit te stappen.

De uitstap uit Univeg zou in elk geval een grote operatie zijn. Het groente- en fruitconcern is de voorbije jaren uitgegroeid tot de op een na grootste speler in zijn sector, na het Amerikaanse Dole. In 2008 haalde Univeg een omzet van 2,7 miljard euro. De nettowinst bedroeg 16 miljoen.

Lees meer in De Tijd van vrijdag 25 september op pagina 1 en 4.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud