Veertig banen op de tocht door nakend faillissement Superconfex

Sinds dinsdag zijn de negen Superconfex-filialen in België dicht. Het parket van Turnhout voert een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude binnen de keten. Zowat veertig mensen zijn daardoor technisch werkloos. "Binnen afzienbare tijd wordt het bedrijf failliet verklaard", zegt voorlopig bewindvoerder Jean De Chaffoy.

(belga )- Het parket van Turnhout wil donderdag niet veel commentaar geven. Het onderzoek is bezig, luidt het. Wel kon het bevestigen dat er nog geen personen werden aangehouden. De Turnhoutse rechtbank van koophandel stelde eerder twee voorlopige bewindvoerders aan. Zij namen dinsdag de beslissing om alle negen filialen onmiddellijk te sluiten.

De Chaffoy bevestigt dat er aanwijzingen werden gevonden van het opzetten van een sterfhuisconstructie voor de keten die nu in Nederlandse handen is. "Dat er fraude in het spel is, staat als een paal boven water", zegt hij.

De Nederlandse keten Dirk Bron nam in augustus van dit jaar oorspronkelijk vijftien winkels over van de Nederlandse keten BR Bedding. Daarvan werden er ondertussen al zes gesloten. Oorspronkelijk telde ons land 42 Superconfex-filialen. Vorig jaar besliste eigenaar Macintosh die van de hand te doen. C&A nam er 20 van over, BR Bedding 22. BR Bedding moest de 22 winkels één jaar later alweer verder verkopen omdat ze niet rendabel bleken. Vijftien gingen naar discounter Dirk Bron, zes naar de Zwitserse groep Vögele en nog één naar C&A. Dirk Bron wilde zijn vijftien winkels ombouwen tot discounters met onder meer sport- en vrijetijdskledij, maar daar kwam niet veel van in huis.

Het faillissement van de keten wordt vrijdag, ten laatste dinsdag uitgesproken voor de rechtbank van koophandel. "De aandeelhouders veranderden op 15 september nog de maatschappelijke zetel naar Gent, dus mogelijk wordt het faillissement daar uitgesproken", besluit De Chaffoy.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud