Vergadering moet staking Carrefour afwenden

Foto Belga

In een poging om een algemene staking bij Carrefour België, gepland voor zaterdag 22 mei, alsnog af te wenden, hebben sociale bemiddelaars van de FOD Werkgelegenheid directie en vakbonden vandaag in Brussel bijeen geroepen voor een verzoeningsvergadering

(belga/tijd) - De onderhandelingen tussen beide partijen over een geplande herstructurering verlopen moeizaam. De vakbonden verzetten zich tegen een aantal eisen van de directie onder meer op het vlak van arbeidsvoorwaarden. Carrefour België van zijn kant hekelt het feit dat de bonden de sociale vrede niet willen respecteren.

Woensdag riepen de bonden dan op tot een nieuwe algemene staking, de derde sinds de herstructurering op 23 februari werd aangekondigd. Dat gebeurde nadat een onderhandelingsronde in de nacht van dinsdag op woensdag weinig grote vooruitgang opleverde. Het ministerie van Werk stuurder daarop zelf zijn bemiddelaars erop uit om beide partijen weer rond de tafel te krijgen.

De vergadering is rond half elf van start gegaan. Het is nu afwachten of beide partijen elkaar voldoende tegemoet kunnen komen om de staking alsnog af te wenden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud