Voeding in Frankrijk 12% goedkoper dan in België

Foto Bloomberg ©Bloomberg

Voedingsproducten zijn in Frankrijk gemiddeld 12 procent goedkoper dan in België. Dat blijkt uit een studie van identieke voedingsproducten in de drie winkelketens die in beide landen actief zijn.

(belga) - De studie werd gevoerd door OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties, en de Franse verbruikersorganisatie 'Union Régionale des Organisations des Consommateurs'.

Het verschil van 12 procent betekent niet dat alle voeding goedkoper is. 'Voor sommige producten betaalt men aan de andere kant van de grens ietsje meer', luidt het bij OIVO, dat woensdag in Doornik de studie voorstelde. Naargelang het voedingsproduct zijn er grote prijsverschillen.

De prijsopnemingen werden uitgevoerd in maart en april in de vestigingen van Aldi, Lidl en Carrefour dichtbij de Frans-Belgische grens.

Van de 40 vergelijkbare voedingsproducten zijn er 16 voedingsproducten goedkoper in België en 24 producten goedkoper in Frankrijk. Goedkoper in België zijn producten zoals onder meer smeermargarine, wortelen, eetappelsienen, varkenskoteletten, diepgevroren frieten, gerookte zalm, olijfolie, brood, cornflakes en sinaasappelsap.

In Frankrijk zijn onder meer verse vis, flessenwater, braadkip, cola light, scharreleieren, rundvlees, babyvoeding, pasta's, tomaten, bananen, bier en halfvolle melk goedkoper.

'Voor wie voldoende grote hoeveelheden koopt, kan de aankoop van groenten, fruit, brood of margarine, de uitstap naar Frankrijk de moeite waard maken', luidt de conclusie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud