Voortbestaan Ontex veilig na akkoord met schuldeisers

Het voortbestaan van de Buggenhoutse luierfabrikant Ontex is verzekerd. De aandeelhouders en de schuldeisers van het bedrijf zijn tot een akkoord gekomen over een schuldherschikking. De details worden nog uitgewerkt.

(tijd) Een definitief akkoord volgt in april. Volgens onze informatie worden de huidige schuldeisers vervangen door Merrill Lynch, dat ook een gering deel van het kapitaal van Ontex in handen krijgt. De zakenbank verschaft een langetermijnlening die maar op vervaldatum - in het geval van Ontex 6-7 jaar - moet worden terugbetaald. De schuld van Ontex wordt dankzij de operatie fors verlaagd en het bedrijf krijgt zo ademruimte. Het private-equityfonds Candover, dat driekwart van Ontex bezit, legt vers geld op tafel en blijft meerderheidsaandeelhouder. Het respijt dat Ontex van zijn banken kreeg, wordt in afwachting van een definitief akkoord tot eind april verlengd.

Ontex en zijn aandeelhouders onderhandelden al maandenlang met de schuldeisers. Het bedrijf kreunt onder de hoge schuld waarmee het is opgezadeld sinds zijn overname door Candover. Die schuld was te groot ten opzichte van de operationele kasstroom (ebitda), wat de terugbetaling van een deel van de schulden op de helling zette. Ontex stapte daarom vorig jaar naar zijn schuldeisers met de vraag een nieuw businessplan te mogen uitwerken.MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud