Vranken-Pommery lijdt 1,9 miljoen euro halfjaarverlies

©AFP

De champagnegroep Vranken-Pommery Monopole heeft in het eerste halfjaar een verlies geleden van 1,9 miljoen euro, tegen een verlies van 2 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar.

(tijd) - Vranken-Pommery maakte eerder al bekend dat de omzet in de eerste zes maanden met 3,4 procent steeg tot 90,3 miljoen euro. De omzet die gerealiseerd werd met de verkoop van champagne, nam met 4,7 procent tot tot 81,1 miljoen euro. De internationale merken gingen met 6,1 procent vooruit. De export groeide met 15,6 procent.

'Het verbruik van champagne in de wereld lag tijdens de eerste helft van dit jaar nog steeds op een behoorlijk niveau. Wij zijn tevreden over de evolutie van de activiteit van onze groep en hebben met succes onze strategie voortgezet met het oog op de verbetering van de prijzenmix en de groei van de verkoop op internationale schaal', aldus topman Paul-François Vranken.

De hogere omzet leidt tot een 49%-groei van de operationele winst van 6,9 tot 10,3 miljoen euro.

Het financieel verlies stijgt van 9,9 tot 13 miljoen euro 'door de renteverhoging en door de toename van de schuld als gevolg van een laatste uitbreiding van de voorraden, die nodig was om de groei van de onderneming in tijden van schaarste veilig te stellen'.

Door het financieel verlies kleurt het nettoresultaat voor 1,9 miljoen euro rood. Vorig jaar bedroeg het nettoverlies om dezelfde reden 2 miljoen euro.

Vranken verwacht voor het volledige boekjaar 'een verdere dynamische groei' op basis van 'het hoge activiteitspeil op 30 juni' en de al geregistreerde bestellingen. De groep genereert over het eerste halfjaar 30 procent van haar omzet. De helft van de verkopen wordt binnengehaald in het vierde kwartaal.   SR

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud