Vranken-Pommery Monopole boekt 2,6 procent meer omzet in 1e kwartaal

De champagnegroep Vranken-Pommery Monopole heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 42,1 miljoen euro. Dat is 2,6 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2006 (41 miljoen euro). Dat maakte Vranken bekend in een persbericht.

(tijd) Gedelegeerd bestuuder Paul-François Vranken is tevreden over de evolutie. Het eerste kwartaal is traditioneel een rustige periode voor champagnehuizen. Vranken boekt in deze periode slechts 15 procent van zijn jaaromzet.

De activiteit Champagne, goed voor 91 procent van de groepsomzet, boekte een omzetstijging van 2,7 procent, vooral dankzij een prijzenmixeffect van 4,5 procent (voor wisselkoerseffecten).

Handelsakkoorden die in Frankrijk en daarbuiten zijn afgesloten voor 2007 laten Vranken toe zijn doelstelling om in 2007 een omzetgroei van 6 a 7 procent te realiseren, te bevestigen.

Vanaf de tweede jaarhelft neemt Vranken-Pommery Monopole via zijn Amerikaanse dochter Vranken Pommery America de verdeling van Pommery in de Verenigde Staten weer in eigen handen. Vranken hoopt om termijn in de VS een marktaandeel van 8 a 10 procent te veroveren.

Koen Lambrecht koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud