Advertentie
Advertentie

Wal-Mart groeit minder snel dan gehoopt

©AFP

De Amerikaanse retailer Wal-Mart heeft de omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn, de zogenoemde identieke omzet, in de vijf weken tot 3 april 2009 met 1,4% (exclusief brandstofverkopen) zien stijgen in de Verenigde Staten. Analisten gingen uit van een groei met 3,2 procent.

(dow jones) - Inclusief brandstofverkopen bedroeg de identieke omzetgroei 0,6%. Dat heeft het grootste detailhandelsconcern ter wereld donderdag bekendgemaakt.

De omzetgroei lag daarmee onder de verwachting van analisten, die volgens Thomson Reuters gemiddeld uitgingen van een groei exclusief brandstofverkopen van 3,2%.

De identieke omzet van Wal-Mart Stores steeg in de VS met 0,6% (exclusief brandstof) en de identieke omzet van Sam's Club liet een groei zien van 6,2% (exclusief brandstof).

De totale omzet daalde in de periode met 1,9% tot $36,2 miljard. De internationale omzet zakte met 14,8%, als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Tegen constante wisselkoersen klom de internationale omzet met 7,8%.

Voor de periode van 31 januari tot 1 mei 2009 verwacht Wal-Mart dat de identieke omzet aan de bovenkant van de groeiverwachting van 1% a 3% zal uitkomen. Daarnaast verwacht de retailer dat de winst uit voortgezette activiteiten in het eerste kwartaal ook aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachting van $0,72 tot $0,77 per aandeel uit zal komen. De huidige analistenconsensus voor het eerste kwartaal ligt op $0,76 per aandeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud