Wal-Mart noemt behalen winstverwachting 1ekw 'uitdagend'

Het Amerikaanse Wal-Mart stelt dat het behalen van de verwachting van een winst per aandeel van 0,68 dollar tot 0,71 dollar in het eerste kwartaal 'uitdagend' zal zijn. Dat heeft financieel bestuurder Tom Schoewe van het grootste detailhandelsconcern ter wereld donderdag gezegd in een toelichting op de omzetcijfers over maart.

(tijd) 'Hoewel we de winstverwachting nog altijd kunnen bereiken, zal het gegeven de moeilijke verkoopomstandigheden in april wel een uitdaging zijn', aldus Schoewe. Analisten rekenen volgens Bloomberg voor het eerste kwartaal gemiddeld op een winst per aandeel van 0,69 dollar.

Wal-Mart maakte vandaag bekend dat de omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn, de zogenoemde vergelijkbare omzet, in de vijf weken tot 6 april 2007 met 4 procent is gestegen in de Verenigde Staten. De omzetgroei lag daarmee ruim boven de verwachting van analisten, die gemiddeld uitgingen van een groei van 1,6 procent. De vergelijkbare omzet van Wal-Mart Stores steeg in de VS met 3,4 procent en de vergelijkbare omzet van Sam's Club liet een groei zien van 7,4 procent.

De totale omzet steeg in de periode met 11,7 procent tot 34,26 miljard dollar. Voor april gaat Wal-Mart uit van een vlakke tot 2 procent lagere identieke omzet, als gevolg van de eerdere paasperiode.

(foto: bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud