Water tussen bonden en Carrefour diep

Foto Photonews

De onderhandelingen tussen de directie van Carrefour België en de vakbonden vorderen langzaam. In een persbericht laat Carrefour weten dat de vakbonden wel al alternatieve voorstellen hebben gedaan voor de herstructurering, maar dat die nog ontoereikend zijn.

(tijd) - De vergadering, de vijfde al sinds Carrefour op 23 februari een ingrijpende herstructurering voorstelde, duurde tot 1 uur vannacht. Bedoeling was dat de vakbonden tijdens die bijeenkomst alternatieven brachten voor het voorstel dat Carrefour vorige week op tafel had gelegd. De precieze inhoud van dat voorstel is niet bekend.

De bonden deden dat ook, en de directie van Carrefour toont zich 'tevreden met het feit dat de vakbonden voorstellen hebben geformuleerd die een vooruitgang betekenen'. De ideeën van de personeelsvertegenwoordigers zouden echter 'nog te ver verwijderd zijn van de noodzakelijke besparingsdoelstellingen'.

Carrefour lanceerde vannacht dan een nieuw voorstel, dat de vakbonden nu gaan voorleggen aan hun achterban. De volgende bijeenkomst is gepland voor woensdag 26 mei. De directie vroeg aan de vakbonden een engagement om in tussentijd de sociale vrede te eerbiedigen. Daar is meteen een einde aan gekomen met de nieuwe stakingsoproep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud