Advertentie

Werknemers InBev-brouwerijen donderdag terug aan de slag

Directie en vakbonden bij InBev hebben woensdag een overeenkomst bereikt over het sociaal conflict dat woensdagmorgen aanleiding gaf tot een spontane staking in de brouwerijen van Leuven en Hoegaarden.

(belga) Het werk zal donderdag worden hervat en minstens tot volgende week vrijdag, als de directie van Hoegaarden een globaal plan zal prestenteren voor de verplaatsing van de brouwerij van Hoegaarden naar Jupille, inclusief de tewerkstelling.

Reden van de staking was het personeelstekort in de vermelde brouwerijen. In Hoegaarden wordt nog steeds zeer veel witbier gebrouwen, maar het personeel werd de laatste tijd grotendeels overgeplaatst naar elders.

De directie beloofde woensdag dat er tot en met volgende vrijdag bijkomend personeel zal tewerkgesteld worden in de brouwerij van Hoegaarden zodat het huidige personeel niet meer hoeft over te werken. Ook de disputen over de premies zijn van de baan. De directie beloofde voorts werkzekerheid voor het personeel van de bottelarij in Altenaken (Hoegaarden) moest het brouwen van het type witbier in Jupille niet lukken.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud