Willy Claes bestuurder bij Carrefour Belgium

De ex-minister van Economische Zaken en van Buitenlandse Zaken, Willy Claes, is onlangs benoemd tot bestuurder van de distributiegroep Carrefour Belgium. Dat staat te lezen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Zijn benoeming werd eind februari goedgekeurd op een buitengewone algemene vergadering.

(tijd) Willy Claes heeft geen andere mandaten in commerciële ondernemingen. Volgens de bedrijfsdatabank Graydon is hij voorzitter van de Provinciale Hogeschool Limburg, bestuurder bij Inter-energa (dat de voormalige elektriciteits- en gasnetten van Interelectra beheert) en bestuurder bij de Vlaamse Opera.

Claes zal in de raad van bestuur van Carrefour Belgium zitting hebben naast een oude bekende: zijn partijgenoot Karel Van Miert, maar ook met Johnny Thijs, de gedelegeerd bestuurder van De Post. Philippe Delusinne, de gedelegeerd bestuurder van de Franstalige commerciële omroep RTL-TVi, zit eveneens in de bestuursraad van de Belgische dochter van de Franse distributiegroep.

Carrefour Belgium realiseerde vorig jaar een bruto-omzet (inclusief btw) van 4,78 miljard euro. Dat is 1,7 procent meer dan het jaar ervoor. De groei was vooral te danken aan het succes van de kleinere supermarkten: de buurt- of gemakswinkels. Daarvan kwamen er in 2006 een 40-tal bij. Eind 2006 telde Carrefour 561 Belgische vestigingen. Met die omzetgroei blijft Carrefour achter op zijn dichtste concurrenten Delhaize en Colruyt.MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud