Winkelketen Blokker is meest ontoegankelijke gebouw

De winkelketen Blokker krijgt de "Ontoegankelijkheidstrofee 2007". Dat meldt Vlaams parlementslid Helga Stevens (N-VA), die de prijs zelf in het leven riep, zondag. Ze wil daarmee de verouderde wetgeving over de toegankelijkheid van openbare gebouwen aanklagen.

(belga) Blokker werd door bezoekers van de REVA-beurs (een informatiebeurs voor personen met een handicap en ouderen) en van de website 'ontoegankelijk.be' tot "winnaar" uitgeroepen "omdat er overal heel smalle gangetjes zijn, waar het onmogelijk is om veilig door te passeren met een rolwagen", aldus het persbericht.

De winkelketen bleek nog minder toegankelijk dan de bibliotheek van Geraardsbergen, de openbare toiletten van Carrefour, de webstek van het OCMW Sint-Niklaas en het stadhuis van Tienen.

Stevens klaagt aan dat de wetgeving over de toegankelijkheid van openbare gebouwen, die dateert uit de jaren zeventig, "hopeloos verouderd" is. "Bovendien is er geen enkele sanctie voorzien als men de wetgeving niet naleeft", zegt ze.

Volgens Europa moeten alle openbare gebouwen van de lidstaten in 2010 toegankelijk zijn voor personen met verminderde beweeglijkheid, maar aan het huidige tempo zal dat in 2050 nog niet het geval zijn, zegt het Vlaams parlementslid. Ze wil een resolutie indienen die de Vlaamse regering de opdracht geeft nieuwe en sluitende regelgeving uit te werken.

foto www

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud