Winkelsluitingen Di kosten 200 jobs

©Photo News

De herstructurering bij drogisterijketen Di kost meer jobs dan eerst gedacht. Bij 34 winkelsluitingen zullen in totaal 200 jobs sneuvelen, zo raakte vanmorgen bekend op een bijzondere ondernemingsraad. Het bedrijf gaat ook de loon- en arbeidsvoorwaarden herzien.

(tijd) - Di heeft het al enige tijd moeilijk. De verkoop gaat achteruit, het assortiment is verouderd, veel winkels liggen op slechte locaties. Bovendien kampt de groep met een kostenhandicap ten opzichte van grote concurrenten als Kruidvat. Naar eigen zeggen ligt de loonkost bij Di 15 procent hoger dan bij de andere spelers..

'We zijn niet in staat om met gelijke wapens te stijden op de markt. Vandaar de intentie om 34 winkels in moeilijkheden te sluiten en de loon- en arbeidsvoorwaarden te herbekijken', aldus de directie.

Bij de winkelsluitingen zullen in totaal 200 jobs sneuvelen op een totaal van 483. Eind februari, toen de herstructurering al bekend raakte, was eerst nog sprake van het schrappen van 130 jobs.

In 2008 boekte Di een verlies van 5,9 miljoen euro. Het bedrijf werd in 2007 door supermarktketen Delhaize verkocht aan Distriplus, een investeringsgroep in handen Sofinim (Ackermans & van Haaren) en NPM.

Di bestaat uit 123 winkels in België, waarvan de onderneming er zelf 91 uitbaat. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud