Woolworths op rand van bankroet

De Britse winkelketen Woolworths balanceert op de rand van het faillissement en probeert in allerijl activa te verkopen om de lonen van deze maand te kunnen uitbetalen. De groep probeert zijn videopublicatiedochter 2Entertain te verkopen. Op vraag van het bedrijf is de handel in het aandeel in Londen opgeschort.

(tijd) - Volgens de krant London Times kan het bedrijf vandaag al ten onder gaan als er geen vers geld gevonden wordt. Daarom wordt vaart gezet achter de verkoop van 2Entertain. Die dochteronderneming heeft een overeenkomst met de BBC om diens programma's als eerste op dvd te commercialiseren. Een verkoop zou meer dan 100 miljoen pond (zo'n 117 miljoen euro) kunnen opleveren.

Een andere optie die gevolgd wordt is de verkoop van de winkels. Volgens de Sunday Times zou daar interesse zijn vanwege herstructureringsbedrijf Hilco. Die biedt welgeteld 1 pond en de overname van een percentage van de schuld van Woolworths voor de winkels. De grootste aandeelhouder van de winkelketen, de vastgoedinvesteerder Ardeshir Naghshineh, zou zich echter tegen dat voorstel verzetten.

Indien Woolworths voor beide verkoopscenario's een overeenkomst vindt, is de groep nagenoeg uitgekleed. De aandeelhouders van het bedrijf dreigen het grootste slachtoffer te worden van de crisis bij Woolworths.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud