Woolworths vraagt gerechtelijk akkoord aan

Foto EPA ©EPA

De Britse winkelketen Woolworths, die de voorbije dagen wanhopig op zoek was naar vers geld om te kunnen overleven, heeft bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers. In dezelfde sector werd meubelketen MFI onder curatele geplaatst. Beide ketens bleken onvoldoende gewapend tegen de economische crisis in het VK.

(tijd) - Woolworths, een icoon in Groot-Brittannië, probeerde de afgelopen dagen kapitaal op te halen met de verkoop van activa. De groep had het geld nodig om de lonen voor de maand november te kunnen betalen. Noch voor de joint venture met de BBC, noch voor de verkoop van de winkels werd echter een akkoord gevonden. Bij het bedrijf staan nu 30.000 jobs op de tocht.

Het VK kampt met dalende consumentenbestedingen onder druk van hogere voedsel- en energieprijzen. Die daling was te abrupt en te scherp voor Woolworths. De keten opende haar eerste winkel in 1909, en bouwde dat uit tot meer dan 800 vandaag.

De crisis op de Britse huizenmarkt was teveel voor de meubelketen MFI, waar de curatoren intussen al aan de slag zijn gegaan. 'MFI beschikte al niet over een sterk prijsimago, en het ineenstorten van de residentiële huizenmarkt was er teveel aan', zeggen analisten. MFI beheert 190 winkels in het land, goed voor zo'n 2.500 werknemers.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud