ZNJ failliet verklaard - update

De Brusselse handelsrechtbank heeft het faillissement uitgesproken van Gruno & Chardin, het bedrijf achter het modehuis ZNJ. Daarmee komt een einde aan de maandenlange financiele crisis van het modehuis.

(tijd) Dit werd vernomen bij de Brusselse rechtbank, die hiermee een bericht bevestigde op de site van Trends.

Jean-Jacques Durré, de externe communicatie-adviseur van het modehuis, zegt in een telefonische reactie dat volgens de rechtbank 'elke poging tot redding te laat kwam'. 'Alle investeringen van de aandeelhouders zijn verloren. Het dossier is nu in handen van de curatoren.'

Die curatoren nemen dinsdagvoormiddag kennis van het dossier.

Het faillissement komt niet onverwacht. Het Brusselse modehuis kampt met 600.000 euro schulden bij leveranciers en 500.000 euro bij de fiscus. Begin oktober wilde ZNJ via een gerechtelijk akkoord bescherming vragen tegen zijn schuldeisers, maar de rechtbank wees dat verzoek af. Nadien stelde ZNJ zijn beslissing over de te nemen stappen steeds uit.

Vorige week circuleerden nog geruchten over een reddingsplan, waarvoor een akkoord zou zijn bereikt met het Waals Gewest, enkele banken en een partner uit Noord-Afrika. Maar dat plan heeft het dus niet gehaald, overigens zei het Waals Gewest niet op de hoogte te zijn van het dossier. ZNJ is ook een Brusselse onderneming, wat steun van uit de hoek van het Waals Gewest erg onwaarschijnlijk maakte.

ZNJ maakte zijn intrede op de Brusselse Vrije Markt in december 2005, aan een koers van 5 euro per aandeel. Gebrekkige communicatie met beleggers deed het aandeel echter snel kelderen. Sinds 10 oktober is de handel in het aandeel ZNJ opgeschort, bij een koers van 1,25 euro.

Roel Verrycken

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud