Advertentie

Zwitserse chocolade voelt crisis niet

De verkoop van Zwitserse chocolade is vorig jaar gevoelig gestegen, ondanks de economische crisis. Zowel binnen Zwitserland zelf, als wat de export naar het buitenland betreft, werden recordcijfers genoteerd. Zo steeg de verkoop aan België met meer dan 50 procent. Dat laat sectorfederatie Chocosuisse maandag weten.

(belga) - In 2008 verkochten de Zwitserse chocolatiers 184.969 ton chocolade. Dat betekent een stijging met 2 procent ten opzichte van 2007. De omzet steeg met 9,3 procent tot 1,8 miljard Zwitserse frank (1,2 miljard euro).

De export van Zwitserse chocolade steeg met 10,9 procent tot 924 miljoen frank (614 miljoen euro). Het volume dat verkocht werd aan landen van de Europese Unie daalde evenwel met 7,2 procent, wat vooral het gevolg is van een forse daling van de vraag vanuit Duitsland (-23,7 procent).

Die daling werd gedeeltelijk gecompenseerd door een sterke stijging van de verkoop van Zwitserse chocolade aan België. De omzet van die verkoop steeg in 2008 namelijk met 51,9 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud