3i mag ABX overnemen

De Europese Commissie heeft woensdag groen licht gegeven aan de Britse investeringsgroep 3i voor de verwerving van ABX Logistics Worldwide en zijn filialen, waaronder ABX Belgium. Dat is woensdag bekendgemaakt in een mededeling.

(belga) Begin juli sloot de NMBS een princiepsakkoord met 3i over de verwerving van ABX Worldwide, het logistieke filiaal van de NMBS gespecialiseerd in internationaal transport: activiteiten van transport en distributie over de weg, lucht- en zeevracht, opslag en express.

Aan de operatie hangt een prijskaartje dat geraamd wordt op zowat 80 miljoen euro. Volgens de krant Le Soir is dit bedrag niet alleen 'de aankoopprijs van de aandelen, maar ook een investering in de logistieke maatschappij'. De NMBS zal op haar beurt 110 miljoen euro ter beschikking stellen van 3i om eventuele milieuschade te dekken.

Hoewel de goedkeuring van de Europese Commissie betrekking heeft op heel ABX, zal de Belgische logistieke divisie waarschijnlijk bij de NMBS blijven, meldde de economische pers recentelijk.

ABX Logistics Belgium heeft een omzet van ongeveer honderd miljoen euro en goed is voor 3,8 procent van de activiteiten van de groep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud